Miejsce na krókie informacje, komunikaty, zapowiedzi wydarzeń przesłane przez czytelników Bumeranga Polskiego. Prześlij swoje info do nas: redakcja@bumerangmedia.com
wtorek, 7 grudnia 2010
Tanie ciasto z ziemniaków
Przesyłam przepis na pysznei tanie ciasto. Nikt nie uwierzy ,że z ziemniaków. Składniki na 12 porcji: 50 dag ziemiaków ugotowanych w mundurkach, 10 dag masła, 10dag miodu, łyżeczka cynamonu, 3 jajka , zapach rumowy , lyżka mąki, 10 dag rodzynek i migdałów, cukier puder, pół szklanki śmietany, bita śmietana do dekoracji . Sposób przygotowania: ziemniaki obieram.Jeszcze letnie rozgniatam. Dodaję masło, miód ,żółtka, mąkę, śmietanę oraz cynamon .Ucieram.Łączę z zapachem, bakaliami i pianą ubitą z białek. Piekę 45 min. w temp. 180 st. Podaję ciepłe posypane cukrem pudrem i udekorowane bitą śmietaną. Może któryś kawaler z Australii, Polak po czterdziestce, około piędziesiątki i po pięćdziesiątce zaprosi do Australii, abym mogła spróbować ciast australijskich.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
A ten pyrecznik to ciasto australijskie czy polskie?
OdpowiedzUsuń