Miejsce na krókie informacje, komunikaty, zapowiedzi wydarzeń przesłane przez czytelników Bumeranga Polskiego. Prześlij swoje info do nas: redakcja@bumerangmedia.com
piątek, 26 listopada 2010
Sałatka z mięsem
Przepis na sałatkę z mięsem. Składniki na 4 porcje: 30 dag różyczek kalafiora, 1 żółta,czerwona i zielona papryka, 3 większe cebulki dymki, sól, pieprz, 15 dag malutkich pomidorków, 15 dag plastrów pieczonego mięsa lub wędliny, po 1 łyżce posiekanego koperku i szczypiorku, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki octu winnego. Sposób przygotowania: kalafior gotuję 12 minut. Studzę i osączam.Myję inne warzywa. Cebulki kroję w talarki, pomidory na pół, oczyszczone papryki w paski. Skladniki mieszam, skrapiam octem i oliwą. Doprawiam. Dodaję koperek,szczypiorek i mięso. Znów mieszam. To danie można robić przez cały rok. Zimą dodaję kalafior mrożony.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Redakcja nie odpowiada za treść komentarzy.